Dohmen Logistics Management & Consultancy

Pragmatical advises for any operational challenge

Nadere kennismaking Pim Dohmen

Biografie

Pim is een ervaren logistiek specialist, het operationeel verantwoordelijk zijn voor processen gecombineerd met verbeter- en nieuwbouwprojecten is de rode draad in zijn carrière. 

Geboren in Zeeuws Vlaanderen en voor de studie HTS Transporttechniek naar Amsterdam verhuisd. Amsterdam is nog zijn basis alwaar hij in vrije tijd samen met zijn vrouw geniet van koken voor vrienden, de fiets pakt om mooie tourtocht te maken dan wel frequent op de badminton-baan te vinden is.


Ervaring

Pim was meer dan twintig jaar actief op senior management posities voornamelijk in de Europese, maar ook globale retail logistiek.


Gedurende zijn carrière bij onder ander G-Star RAW en Royal RepubliQ deed Pim ruime ervaring op in zowel het operationele als strategische vlak in de internationale logistieke wereld. Parallel aan de operationele verantwoording was hij ook projectmanager voor diverse projecten in de wereld als WMS-implementaties, distributiecentra inrichten en supply-chain-oplossingen.


De opgedane operationele kennis van kleine, conventionele magazijn-operaties, maar ook operaties bij dienstverleners tot grote gemechaniseerde distributiecnetra’s is breed inzetbaar.
De operationele verantwoordelijkheden bevatten ook de wereldwijde inbound freight activiteiten als de wereldwijde outbound freight activiteiten naar dc’s, winkels of eindconsumenten. Van fabrikant tot de klant. Pim heeft brede kennis van im-, export en entrepot-magazijnen.


Parallel aan alle operationele verantwoordelijkheden liepen er altijd diverse kleine en grote projecten in het logistieke veld. De rol hier in was frequent als  ProjectManager, sommige als stakeholder.

  • Ontwerp, design, bouw, implementatie van diverse magazijnen in de wereld. Geautomatiseerd, maar ook conventioneel. Gecombineerd met dienstverlener en in eigen beheer. Inclusief operaties met entrepot-vergunningen
  • Implementatie trajecten van diverse softwaresystemen: ERP (meerder pakketten), WMS (meerdere pakketten), OMS, diverse shipping-integraties
  • De pick en pack van seizoensproducten helemaal voor in de supply chain keten leggen. Dus picken en packen op klant-niveau  in productie-land zodat deze in eindbestemming door een cross-dock-operatie direct naar klant konden.
  • Set-up van Omnichannel en final-mile-solutions


Methodiek


De methodiek om klanten te helpen is gebaseerd op de volgende pijlers:

  • Luisterend oor en sparring partner
  • Pragmatische aanpak
  • Transparant en eerlijk, recht door zee, no-nonsens
  • Samen met opdrachtgever